Veelgestelde vragen

Geboortekaartjes

Welk formaat hebben de geboortekaartjes?

De Drukweg werkt met twee standaardformaten: 210 x 100 mm en 150 x 100 mm. De geboortekaartjes kunnen zowel staand als liggend bedrukt worden, enkel of dubbel. Deze formaten passen telkens in standaardenveloppen.

Hoe gaan we concreet te werk?

Stuur je ons een bericht met jouw voorkeur? Dan ontvang je binnen de 48u een gepersonaliseerd ontwerp. Na jouw goedkeuring starten we met de opmaak. Na de geboorte en ontvangst van alle gegevens wordt je kaartje gefinaliseerd en verstuurd via de post.

Worden de enveloppen meegeleverd?

Neen, enveloppen zijn niet inbegrepen. Hiervoor verwijzen we je door naar een papierwarenwinkel, waar alle geschikte formaten vlot verkrijgbaar zijn. Wel kunnen we zorgen voor gepersonaliseerde adresstickers.

Wat als mijn baby in het weekend of op een feestdag geboren wordt?

Ook in het weekend doen we ons uiterste best om uw kaartjes zo snel mogelijk te bezorgen. Indien uw kaartje niet meer tijdens het weekend gedrukt kan worden, is dit de eerste prioriteit op maandagochtend of de ochtend na de feestdag. Het drukwerk is dan zeker tegen de middag klaar. Omdat ook de post niet werkt op zon- of feestdagen, loop je dus geen vertraging op.

Hoe lang op voorhand moet ik mijn bestelling plaatsen?

Meestal duurt het twee à drie weken voor het geboortjekaartje tot in de puntjes klaar is. Ben je gehaast? Dan kan dit eventueel ook sneller. In het beste geval staat alle geboortedrukwerk één maand voor de bevalling klaar.

Wat als ik wil afzien van de bestelling?

Indien de opmaak dermate gevorderd is dat de tekst reeds werd geplaatst, wordt een forfaitbedrag van 75 euro aangerekend voor het reeds geleverde werk. Dit is niet van toepassing tijdens de eerste fase waarin de kleurencombinatie bepaald wordt.

Kunnen sommige elementen al op voorhand gedrukt worden?

Dat kan, al proberen we alle geboorte-elementen graag te bundelen. Adresstickers, gadgets, hangkaartjes en canvasprints kunnen we eventueel wel al op voorhand voorzien.

Hoe geef ik na de bevalling het best de geboortegegevens door?

Eerst geef je ons best een belletje via 0485/52.08.13. Om misverstanden of fouten te vermijden, ontvangen we daarna graag ook alle gegevens via e-mail of sms.

Kan ik mijn ontwerp doorgeven aan de doopsuikerwinkel?

Neen. De ontwerpen van De Drukweg zijn auteursrechtelijk beschermd en worden nooit vrijgegeven aan derden. We kunnen wel al het nodige aanleveren om je doopsuikerdoosje te personaliseren, zoals bijvoorbeeld stickers en hangkaartjes.

Kunnen doopsuikerartikelen op voorhand gedrukt worden?

Dat is mogelijk, al proberen we alle doopsuikerartikelen graag te bundelen. Op aanvraag kunnen de artikelen evenwel al op voorhand worden opgehaald of verstuurd.

Kunnen doopsuikerartikelen op voorhand gedrukt worden?

De afgewerkte geboortekaartjes worden binnen de 24u verstuurd. De dag nadien worden ze geleverd op een adres naar keuze. Let wel: de post werkt niet tijdens het weekend. Om wachttijden te vermijden, kunnen de kaartjes ook afgehaald worden. Dat kan ook ’s avonds of in het weekend. In dat geval ontvang je een korting van 15 euro.

Zijn de kleurencombinaties vrijblijvend?

Alle kleurencombinaties zijn aanpasbaar. Tijdens de eerste fase gaan we vooral op zoek naar de juiste kleurencombinatie en het formaat. In deze fase wordt er nog geen tekst ingezet.

Ben ik vrij in het wijzigen van lettertypes?

In beperkte mate. Niet elk lettertype past immers bij elk ontwerp. Heb je toch een speciale voorkeur voor een welbepaald font? Dan overlopen we graag de mogelijkheden.

Vraag De Drukweg